Nina en Co

De geboorte van Nina en Co
Nina de la Croix is moeder van zoontje Ko en dochtertje Bowie, die ze opvoedt in co-ouderschap met echtpaar Rick Paul van Mulligen en René van Bakel. Haar kinderen wonen de helft van de week bij haar, de helft van de week bij de vaders. Tegenwoordig gaat dat fantastisch, maar het wil niet zeggen dat ze niet tegen dingen aanlopen. Co-ouderschap is immers een constante zoektocht naar de juiste balans.
Bijna wekelijks benaderen kennissen maar ook onbekenden Nina met vragen over co-ouderschap. Hetero-stellen in scheiding, homo’s en lesbiennes, singles – allemaal met vragen over hoe je de zaken goed afspreekt, vragen om tips voor betere communicatie. Er is kortom vraag naar ervaringsverhalen en tips over co-ouderschap, vandaar dat Nina het platform “Nina en Co” heeft opgericht.

Voor wie is Nina en Co?
Co-ouderschap is niet altijd makkelijk. Goede afspraken en communicatie,waarin alle partijen gehoord worden, is essentieel. En juist die communicatie kan uitdagend zijn als je niet samenwoont met de andere ouder van je kind. Er is weinig online te vinden van ervaringsdeskundigen over co-ouderschap, en dat terwijl dit onderwerp erg actueel is, en steeds actueler wordt.

Het aantal scheidingen loopt namelijk al jaren op, tegenwoordig eindigt 40% van alle huwelijken in een echtscheiding. Als er kinderen betrokken zijn, kiest men in 50% van die gevallen voor co-ouderschap. Daarnaast heeft de homo- en lesbo-emancipatie ervoor gezorgd dat de kinderwens van homo’s en lesbiennes uit kan komen op een manier die vroeger uniek was, en waar je nu steeds meer over hoort: in co-ouderschap met iemand van de andere sekse. En tot slot zijn er ook veel ouders die wél samenwonen, maar willen/kunnen leren van de thema’s die bij co-ouderschap essentieel zijn: communicatie, en duidelijke afspraken.

Kortom: Nina en Co is er voor iedereen die wil leren over heldere communicatie en het maken van duidelijke afspraken over het opvoeden van kinderen.

Wat is Nina en Co?
Via video’s die wekelijks verschijnen zal Nina met jullie communiceren. Ze vertelt jullie waar zij tegen aan is gelopen, wat haar tips zijn en hoe zij de dingen aanpakt in haar co-ouderschap. Daarmee hoopt ze mensen meer bewust te maken van de mogelijkheden, communicatie, maar ook de grenzen: elke week een nieuwe tip. Daarnaast kan je links vinden naar literatuur, coaches, en sites over co-ouderschap, kan je met Nina en andere co-ouders in gesprek gaan, content vinden op Instagram en is Nina te boeken voor lezingen over dit onderwerp. Op deze manier hoopt Nina dat men bewuster wordt in het co-ouderen, want dat zorgt voor gelukkige ouders en daardoor gelukkige kinderen.